Ball a la carta. Qui som

Els responsables de Ball a la carta som en Jordi Costa i la Carme Roca. Portem més de vint-i-cinc anys ensenyant a ballar i encara resistim. Potser és que hi creiem i ens agrada fer el què fem.

Els primers anys els vam passar voltant per la nostra comarca, el Vallès Oriental, ensenyant en a diferents llocs: casals, ajuntaments, associacions de veïns, centres cívics, escoles, AMPES i grups particulars. Arrossegant antics vinils en bosses de platja primer, passant per les cassettes autoenregistrades, renovant-nos amb els CD’s després (les llistes d’iTunes i l’Spotify vindrien més tard), portant pesades maletes amb el material amunt i avall, cremant gasolina, ballant molt i dormint poc.

Després va venir Bailongu, escola de referència dels Balls de saló a Barcelona, on hi hem estat més de 15 anys donant classes.

 

I finalment, al 2012 vam començar un projecte més personal obrint un local al nostre poble, la Garriga, des d'on continuem difonent el ball i la bona música que durant tant de temps hem estat fent arreu.

                                                                         

Hem crescut amb el ball de carrer, d’envelat i el de la festa major. El de les salsoteques barcelonines i el dels concerts i jams de swing i no ensenyem cap altra cosa que aquest ball que intenta comunicar alegria, sentiment i connexió amb l’altre, amb la música i amb la comunitat.

A Ball a la carta no fem cap tipus de ball esportiu o de competició, la nostra finalitat no és cap altra que la de gaudir del ball, de la música i de la parella. Cada ball té el seu estil i la seva tècnica; abraçada, connexió, moviment, desplaçament, elegància, sensualitat, agilitat, ritme... tot això i més per fer que cada ball sigui únic i diferent, establint un diàleg sense paraules entre l'home i la dona en el que l'home proposa i la dona segueix deixant-se portar per l'abraçada i la música. Perquè això sigui possible s'ha de deixar que el ball flueixi, que cada ballador el faci irrepetible combinant les figures de manera lliure, sense coreografies.

 

 La nostra especialitat ha estat i serà sempre el BALL DE CARRER.

Fes un tour virtual per Ball a la carta!

  • Facebook Social Icon