top of page
10464206_1586775314921885_22556176871519

Els fundadors de Ball a la carta som en Jordi Costa i la Carme Roca.

Portem més de trenta anys ensenyant a ballar, i tot i que la dedicació d'en Jordi actualment és parcial, encara resistim. Potser és que hi creiem i ens agrada fer el què fem.

Vam començar amb les classes itinerants dels 90 voltant pel Vallès Oriental i Barcelona: casals, ajuntaments, associacions de veïns, centres cívics, escoles, AMPES i grups particulars. D'aquí el nom de Ball a la carta. 

Després va venir Bailongu, escola de referència dels Balls de saló a Barcelona, on hi vam donar classes més de 15 anys. 

I finalment, al 2012 vam obrir una escola al nostre poble, la Garriga, des d'on continuem difonent el ball autèntic i la bona música. 

                                                                         

Hem crescut amb el ball de carrer, d’envelat i el de la festa major. El de les salsoteques barcelonines i el dels concerts i jams de swing i no ensenyem cap altra cosa que aquest ball que comunica alegria, sentiment i connexió amb l’altre, amb la música i amb la comunitat. Perquè en el ball social, la comunitat sempre hauria d'estar per damunt dels egos individuals . 

I amb l'experiència de tota una vida ensenyant a ballar, podem garantir que qualsevol persona en pot aprendre si li ensenya un bon professional. 

Els milers de bons balladors que han passat per les nostres classes al llarg de tota una vida així ho demostren.

EL NOSTRE MÈTODE

A Ball a la carta ballem des de la sensació i no des del control, tant líders com followers. Aconseguir un estat mental de silenci en el que la música i la seva escolta ocupin el lloc és el nostre objectiu, fent que cada ball sigui una experiència real d'aquí i ara, sense jutjar ni intentar demostrar res a la parella. Per nosaltres és una prioritat ballar des de l'amabilitat i el respecte.

Per això no ensenyem coreografies sinó que ens basem en el moviment i la compensació del pes que és des d'on surten els passos, posant atenció a la música des del primer dia de classe i fent que els moviments siguin el més fluït possible perquè l'experiència del ball amb parella sigui un plaer i no només una seqüència i una mostra de figures.

Equip actual:

Captura de Pantalla 2023-01-25 a les 15.34.25.png

carme roca

No concebeixo un món en el que la gent no balli, seria com no respirar.

El ball ens connecta amb la part de nen; no pots ballar i no ser espontani, només cal mirar les cares de la gent.

Però perquè flueixi cal fer un bon aprenentage perquè el que fa que ballar amb parella sigui un gust és el domini de la tècnica, l'escolta de la música i deixar que els cossos flueixin junts des de la sensació i l'emoció que provoquen les endorfines.

Felicitat i salut en estat pur.

Captura de Pantalla 2023-08-22 a les 13.52.35.png

damián edery

Ballar és un llenguatge compartit que em permet connectar més enllà de les paraules. Una forma d'expressió que supera idiomes i fronteres. Allibera la ment i et porta a viure el present.

xirau.jpeg

montserrat xirau

El que em va enganxar del lindy? Que difícil!! O q fàcil... La música swing em dóna tan bon rotllo que poder jugar amb ella és sinònim de felicitat. Desconnexió mental del món i a fluir! A banda d'això, el fet q sigui un ball social suposo en va ser la clau, aprendre lindy hop és aprendre un idioma més en el que per començar a conversar només cal dir una paraula: Ballem? Genial i màgic!

WhatsApp Image 2023-01-25 at 12.10_edited.jpg

enric udaondo

En el ball pots expressar els teus sentiments i emocions en estat pur. Per a mi és una llengua, quan més la coneixes, més la valores i l'estimes i més ganes tens de compartir-la i donar-la a conèixer.

El que més em va enganxar del swing va ser la manera en què et pots comunicar amb la parella i jugar amb la música. Et dóna energia i et fa sentir viu.

Em vaig estrenar donant classes a Ball a la carta al 2015. També he treballat a Swingmaresme Mataró i a Swingcats Barcelona i amb Swingarraf en diverses ocasions.

jordi.jpeg

jordi costa

Després de tota una vida ballant i ensenyant a ballar puc dir que és de les activitats que fa més feliç a la gent. Tothom hauria de ballar en algun moment o altre de la seva vida, sigui el ball que sigui.

Captura de Pantalla 2023-08-22 a les 15.27.51.png

susanna tura

Al 2012 vaig tenir claríssim que volia aprendre a ballar lindy hop després de viure la fantàstica festa major de La Garriga de la mà dels "Impresentables Hoppers"...em va seduir la música, el bon rotllo i sobretot els somriures enormes a les cares de tothom qui ballava. Així que vaig començar de la mà del Jordi i la Carme (que de joveneta ja m'havien fet de professors de balls de saló). I després de tots aquests anys cada vegada tinc més clar que ballar és la millor de les teràpies. La música swing m'apassiona i poder-la viure tot connectant amb una altre persona des del cos i els sentits és un plaer immens!

bottom of page