Ball a la carta. Qui som

Els fundadors de Ball a la carta som en Jordi Costa i la Carme Roca. Portem més de trenta anys ensenyant a ballar i encara resistim. Potser és que hi creiem i ens agrada fer el què fem.

Els primers anys (els 90) els vam passar voltant per la nostra comarca, el Vallès Oriental, ensenyant en a diferents llocs: casals, ajuntaments, associacions de veïns, centres cívics, escoles, AMPES i grups particulars. Primer amb antics vinils i cassettes autoenregistrades, renovant-nos amb els CD’s després (les llistes d’iTunes i l’Spotify vindrien més tard), portant pesades maletes amb el material amunt i avall, cremant gasolina i ballant molt.

Després va venir Bailongu, escola de referència dels Balls de saló a Barcelona, on hi vam estar més de 15 anys donant classes.

 

I finalment, al 2012 vam començar un projecte més personal obrint un local al nostre poble, la Garriga, des d'on continuem difonent el ball i la bona música que durant tant de temps hem estat fent arreu.

                                                                         

Hem crescut amb el ball de carrer, d’envelat i el de la festa major. El de les salsoteques barcelonines i el dels concerts i jams de swing i no ensenyem cap altra cosa que aquest ball que intenta comunicar alegria, sentiment i connexió amb l’altre, amb la música i amb la comunitat.

A Ball a la carta no fem cap tipus de ball esportiu o de competició, la nostra finalitat no és cap altra que la de gaudir del ball, de la música i de la parella. Cada ball té el seu estil i la seva tècnica; abraçada, connexió, moviment, desplaçament, elegància, sensualitat, agilitat, ritme... tot això per establir un diàleg sense paraules en el que el leader proposa i la follower. Perquè això sigui possible s'ha de deixar que el ball flueixi amb la música, que cada ballador el faci irrepetible combinant les figures de manera lliure, sense coreografies.

 

 La nostra especialitat ha estat i serà sempre el BALL DE CARRER.

Dos flamingos

c/calàbria, 26 sòtan

La Garriga

WhatsApp%20Image%202020-07-21%20at%2012.

segueix-nos