top of page

Per què "Ball a la carta"?

Som professors de ball des de 1998, i en els darrers 10 anys ens hem especialitzat en l'ensenyament i difusió del lindy hop (swing en parella). De fet vam ser la primera escola de lindy hop fora de la ciutat de Barcelona i juntament amb l'associació The Impresentables Hoppers la Garriga vam col.laborar a donar a conèixer i difondre aquest ball.

 

Però a part dels cursos regulars que programem, et podem ensenyar qualsevol d'aquests balls de tota la vida (pots escollir i muntar-te un curs a mida amb la teva colla d'amics, un dia a la setmana, un intensiu o de tant en tant, tria i remena!):

lindy hop (swing amb parella), salsa, tango, rock & roll, fox-trot, chachachá, bachata, merengue, vals, pasdoble, bolero, scotish, masurca, forró.

primafesta 15_edited.jpg
història

La nostra història

Els fundadors de Ball a la carta som en Jordi Costa i la Carme Roca.

Portem més de trenta anys ensenyant a ballar, i tot i que la dedicació d'en Jordi actualment és parcial, encara resistim. Potser és que hi creiem i ens agrada fer el què fem.

Vam començar amb les classes itinerants dels 90 voltant pel Vallès Oriental: casals, ajuntaments, associacions de veïns, centres cívics, escoles, AMPES i grups particulars. D'aquí el nom de Ball a la carta. 

Després va venir Bailongu, escola de referència dels Balls de saló a Barcelona, on hi vam estar més de 15 anys donant classes. 

I finalment, al 2012 vam obrir una escola al nostre poble, la Garriga, des d'on continuem difonent el ball autèntic i la bona música. 

                                                                         

Hem crescut amb el ball de carrer, d’envelat i el de la festa major. El de les salsoteques barcelonines i el dels concerts i jams de swing i no ensenyem cap altra cosa que aquest ball que comunica alegria, sentiment i connexió amb l’altre, amb la música i amb la comunitat. Perquè en el ball social, la comunitat sempre hauria d'estar per damunt dels egos individuals.

​A Ball a la carta no promocionem la competició. Preferim gaudir de la música i de la parella, aprendre un llenguatge sense paraules en el que el leader proposa i la follower segueix.

 

I amb l'experiència de tota una vida ensenyant a ballar, podem garantir que qualsevol persona en pot aprendre si li ensenya un bon professional.

equip

Equip BALC

bottom of page